Over Japke

Japke de Vries training & advies gaat voor werkplezier, deskundigheid en persoonlijke ontwikkeling. Deze drie zaken staan in combinatie met een hoog arbeidsethos, centraal in mijn werk.

Lees verder

Contact

Column

Soep

We waren in de buurt het was al laat en er was niemand die bij thuiskomst nog wilde koken. Dus wat moet je dan? Precies, uit eten bij de leukste Pizzeria van Friesland. Altijd druk en gezellig. Fijne bediening en prima pizza’s.

Al snel kwam één van de leuke jonge meiden de drankjes opnemen en de kaart brengen. Na een minuut of tien was ze er alweer, “en heeft u een keuze kunnen maken?”. Ja, hoor zegt vriend ik begin met een lekkere tomatensoep, want die maakt mijn vriendin nooit voor mij. Het meisje lachte lief en begrijpend. Ik voelde me ernstig tekort gedaan want ik maak best wel eens soep. En ook nog eens hele lekkere. Maar ik hield wijselijk mijn mond en hield me voor dat de tot dan toe leukste man van de wereld, alleen maar probeerde indruk te maken op de jonge serveerster. Wat hem natuurlijk bij lange na niet zou lukken. Mocht ie willen.

Afijn, het eten was heerlijk en bij het afruimen kwam de vraag van één van de andere knappe deernes of we ook nog de dessertkaart wilden inzien. Tuurlijk wilden we dat. Mijn wederhelft koos een toet met ijs en witte chocola, veel en zoet. Ik nam zoals altijd een dubbele espresso. Saai maar lekker. Toen de eerste jonge dame weer kwam met onze bestelling zette ze de het ijs met chocola voor mij neer. Ho, ho riep vriend, deze kant maar op, die is voor mij. Oeps, neem me niet kwalijk zei het meisje lachend, ” meestal neemt de vrouw een toetje en de man koffie. “Nee hoor ”zei vriend, bij ons is dat andersom.

Bijna zonder er bij na te denken zegt het pittige ding: “Nou, misschien kunt u dan voortaan ook zelf de soep koken.”
Vriend keek een beetje beteuterd. Maar ik kwam bijna niet meer bij van het lachen en was vol bewondering. Met deze supervrouw gaat het helemaal goed komen in de wereld!

Japke de Vries

Japke de Vries training & advies gaat voor werkplezier, deskundigheid en persoonlijke ontwikkeling. Deze drie zaken staan in combinatie met een hoog arbeidsethos, centraal in mijn werk. Lees meer over Japke
Lees verder...

Vriendschap