Over Japke

Japke de Vries training & advies gaat voor werkplezier, deskundigheid en persoonlijke ontwikkeling. Deze drie zaken staan in combinatie met een hoog arbeidsethos, centraal in mijn werk.

Lees verder

Contact

Column

Niks

Wat heerlijk zo’n dag even helemaal niks. Daar kan ik me de hele week al op verheugen.

Geen afspraken, geen agenda, ik hoef nergens naar toe en trek mijn oude joggingbroek aan wanneer ik opsta. Niet te laat op natuurlijk, want de halve dag slapen is zonde van zo’n fijne niksdag. Wanneer vriend zijn ochtendronde doet op de boerderij maak ik een extra feestelijk ontbijt. Ik kook de eitjes, bak de broodjes, dek de tafel, zet de koffie en leg de stapel kranten klaar die ik vandaag allemaal nog wil lezen. Ondertussen doe ik ook nog even snel de was in de machine.Kleine moeite, want ik heb verder toch niks.

Na het ontbijt kan ik best de honden eens wat extra aandacht geven. Zij mogen ook genieten van deze mooie niksdag. Dus we gaan een heel eind fietsen door de polder. Weer thuisgekomen besluit ik lekker te gaan rommelen. De kerstspullen kan ik alvast wel bij elkaar zetten zodat die morgen in de dozen naar zolder kunnen. Lap ik meteen de ramen van de kamer en ik kan ook nog wel even snel een paar planten verpotten. Dat staat al zolang op mijn lijstje en vandaag heb ik immers niks.

Tijdens het theedrinken bedenk ik dat ik wel een cake kan gaan bakken van de walnoten die ik afgelopen herfst heb gekregen. Heb ik echt mooi de tijd voor deze dag, want ik heb niks bijzonders op het programma. Daarna ga ik het recept uitproberen dat ik al een tijd geleden heb uitgeknipt. Na het eten is er nog een hele avond over van deze heerlijke niksdag. Kan ik de oven nog wel even een beurt geven, want dat is echt hoog nodig. En nu ik toch bezig ben, neem ik meteen de koelkast maar even mee. Zo gepiept als je lekker bezig bent.

‘Koffie?’ Vraagt vriend wanneer ik bijna klaar ben. ‘Graag’ zeg ik, ‘heb ik zin in.’ Kan ik tijdens het koffiedrinken meteen mijn mails even checken en mijn column voor Facebook en de website schrijven. Is dat ook maar weer klaar. En weet je wat? Ga ik daarna lekker vroeg naar bed, want ik ben best wel moe.

Helemaal super zo’n dag even helemaal niks. Moet ik echt eens vaker doen.

Japke de Vries

Japke de Vries training & advies gaat voor werkplezier, deskundigheid en persoonlijke ontwikkeling. Deze drie zaken staan in combinatie met een hoog arbeidsethos, centraal in mijn werk. Lees meer over Japke
Lees verder...

Vriend